Funderingar runt utveckling, posering, och Alice i Underlandet

Jag tycker om väldigt naturliga och spontana bilder med äkta uttryck och känslor - och jobbar därför med något som tidigare hette Moment Design och idag heter Superfeel. Jag ger mina modeller små uppgifter och frågeställningar, vilket ger reaktioner som jag fångar. Jag skapar ögonblick helt enkelt!

porträtt flicka balanserar röd klänning skåne

Men jag vill inte begränsa mig. Den stilen att fotografera passar inte alla, och är inte ultimat för alla sorters bilder. Jag vill ha en massa olika verktyg att välja och växla mellan, och har därför utsett Sue Bryce till min omedvetna lärare (hon har en kursakademi med massor av videor och guider). Några timmars intensivt tittande och antecknande senare kan jag konstatera att antingen kan jag välja förhållningssättet att det är väldigt svårt med allt att tänka på när det gäller haka, axlar, timglasform, händer, höfter, fötter och uttryck, eller så är det i grunden väldigt enkelt: få fram en smickrande form. Eftersom jag är jag väljer jag det senare (även om “enkelt” inte alltid innebär “lätt”!).

porträtt ung kvinna röd klänning skogen skåne

Detta innebär också att jag tillbringar en del tid framför både spegel och kamera. Jag måste ju öva, och den enda modell som alltid är tillgänglig är ju jag! Jag är INTE fotogenique, jag dras med x antal kilo för mycket, mitt ansikte är väldigt assymetriskt (för er som undrar så anses symmetriska ansikten vara vackrast) och jag vet aldrig var jag ska göra av min kropp. Så om jag kan få mig själv att se vettig ut på bild - tro mig, då är ingen annan något större problem :D

Och lite i taget så lär jag mig. Hur jag INTE ska göra. Vad som är osmickrande och fult. Och vad som fungerar, vad som är tilltalande och intressant. Att faktiskt känna mig vacker på bild.

Jag vill understryka att det inte har något att göra med hur jag känner mig i verkliga livet, jag har inga problem med min självkänsla och är ibland förvånad över att jag inte längre blir visslad efter på stan - men att bli bra på bild har alltid varit något annat eftersom jag blir självmedveten och obekväm och det syns. Eller, TIDIGARE har det varit så. NUMERA börjar jag få koll!

Temat på bilden: bättre sticka ut än smälta in! Jag passar aldrig in, och det är en del av vem jag är.

Temat på bilden: bättre sticka ut än smälta in! Jag passar aldrig in, och det är en del av vem jag är.

Sedan blir ju alla lite snyggare av att ha en kelpie vid sin sida...

Min stil skiljer sig från den som Sue Bryce visar - så klart. Därför att hon är hon, prisvinnande och världskänd glamourfotograf med snart 30 års erfarenhet av att vara banbrytande i sitt område, och jag är jag, som har tillräckligt med självförtroende för att ta det jag gillar och blanda med det jag redan kan. Och inte är rädd för att testa sådant som jag absolut INTE behärskar för att kunna lära mig mer.

Just nu känner jag mig lite som Alice i underlandet - jag hoppade ner i ett kaninhål och en ny och till viss del okänd, men fantastisk, värld öppnades. Så. Coolt!